Her er årets studenter!

18. Jun 2020

Har du hørt om samfunnsøkonomen, arkitekten, miljørådgiveren, byggingeniøren og elektrikeren som skulle til Oslo for å lage sin egen planet?

Marthe Bjella

Marte har levert masteren sin i naturforvaltning, og har fra før en bachelorgrad i fornybar energi. Til høsten begynner hun som miljørådgiver på Swecos Oslokontor.

– Jeg har hatt lyst til å jobbe med bærekraftig utvikling lenge, og synes denne oppgaven virker veldig spennende. Det er jo en kompleks oppgave som favner om mye, og jeg gleder meg til å jobbe tverrfaglig. Håper vi får det til, og ikke glemmer noe vesentlig!

Sara Græsli

Sara har en bachelor i bygg fra NTNU, og holder nå på med master i bærekraftig arkitektur.

 – Jeg tror dette blir veldig gøy! Det skal bli spennende å hele tiden ha ombruksperspektivet med oss i alle elementene av oppgaven. Og så tror jeg det er viktig at hele tiden underveis spør oss «Ville jeg bodd her selv?». Vi skal ikke bare finne smarte og effektive løsninger, men ha med oss det menneskevennlige perspektivet også.

Ingvild Høgseth

Ingvild er samfunnsøkonom og går 4.året på arkitekturstudiet i Trondheim.

Jeg hadde en veileder en gang som snakket om at påvirkning på miljøet er styrt av tre faktorer: Antall mennesker, teknologifremskritt og de materielle kravene, altså hvor fint vi krever å ha det. Og det er denne siste delen man må gjøre noe med for å skape en bedre balanse; kjøpe brukt, dele. Alle trenger ikke en snøskuffe hver!

Micael Hailemicael

Micael er byggingeniør med en bachelor i konstruksjon fra OsloMet. Han tar nå en master ved NTNU.

– Dette blir veldig spennende. Det blir nok utfordrende, men jeg ser for meg at vi skal klare å løse oppgaven. Jeg har tro på at vi får det til og har allerede noen tanker om hva vi kan gjøre.

Erik Aune

Erik er elektroingeniør og tar en master i elkraft ved NTNU.

– Jeg tror dette blir bra. Vi kan for eksempel lage biogass av matavfall og hente energi fra Akerselva.